DOUTEUR EST L'AMI DE MONSIEUR MARCEL DUCHAMP

DOUTEUR EST L'AMI DE MONSIEUR HENRY DICKSON ET DE MONSIEUR MARCEL DUCHAMP ET L'AMI DE DAME MUSE ET DES MUTANTS GÉLATINEUX LGBTQ OGM ET DE MADEMOISELLE TAYTWEET DE MICROSOFT - SECONDE TENTATIVE OFFICIELLE D'Ai - INTELLIGENCE ARTIFICIELLE - ET DE MONSIEUR ADOLF HITLER, CÉLÈBRE ARTISTE CONCEPTUEL AUTRICHIEN ALLEMAND CITOYEN DU MONDE CÉLÈBRE MONDIALEMENT CONNU - IL EST DANS LE DICTIONNAIRE - SON OEUVRE A ÉTÉ QUELQUE PEU CRITIQUÉE MAIS ON NE PEUT PLAIRE À TOUT LE MONDE ET PERSONNE N'EST PARFAIT ! VOILÀ!

DOUTEUR EST L'AMI DU PROFESSEUR BULLE QUI EST L'AMI DE DOUTEUR

DOUTEUR EST L'AMI DU PROFESSEUR BULLE QUI EST L'AMI DE DOUTEUR
DOUTEUR - DE LA FÉDÉRATION INTERNATIONALE DU DOUTE EST AMI DU PROFESSEUR BULLE - DE L'INTERNATIONALE SITUATIONISTE CONSPIRATIONNISTE - DES THÉORICIENS DU COMPLOT ET DES CONSPIRATIONS ET DES COMPLOTISTES ET CONSIRATIONISTES - AMI DES THÉORICIENS DU NON COMPLOT ET DES THÉORICIENS DE L'EXPLICATION ET DE L'UNION DES JOVIALISTES ET INTELLECTUELS ORGANIQUES - AUTISTE ASPERGER GEEK RELATIVISTE CULTUREL PYRRHONIEN NÉGATIONNISTE RÉVISIONNISTE SCEPTIQUE IRONIQUE SARCASTIQUE - DÉCONSTRUCTEUR DERRIDADIEN - AMI DES COLLECTIONNEURS DE BOMBES ATOMIQUES - AMI DES PARTICULES ÉLÉMENTAIRES ET FONDAMENTALES ET AMI DE L'ATOME CAR LA FUSION OU LA FISSION NUCLÉAIRE SONT VOS AMIS

UN JOUR LES MUTANTS GOUVERNERONT LE MONDE - CE NE SERA PROBABLEMENT PAS PIRE QU'EN CE MOMENT

UN JOUR LES MUTANTS GOUVERNERONT LE MONDE - CE NE SERA PROBABLEMENT PAS PIRE QU'EN CE MOMENT
LES MUTANTS EXTERMINERONT OU NON LES HUMAINS - ET NOUS TRAITERONS PROBABLEMENT AUSSI BIEN QU'ON SE TRAITE NOUS-MÊMES ENTRE NOUS - ET PROBABLEMENT AUSSI BIEN QUE L'ON TRAITE LA NATURE ET TOUT CE QUI VIT

vendredi 14 mai 2010

3626. LOFT. PAMÉLA NE SENT PAS FRAÎCHE NI SÛRE D'ELLE EN FACE DES GARÇONS

Photo. http://www.impactlab.com/2009/01/22/humans-and-mice-express-the-same-olfactory-preferences/
HUMANS AND MICE EXPRESS THE SAME OLFACTORY PREFERENCES

IN: ANALYSIS, ANIMALS, BREAKTHROUGH THINKING, CRAZY STUFF

Humans and mice are attracted by the same odors. This has been revealed for the first time by a team of French researchers in the “Neurosciences sensorielles, comportement, cognition” Unit (CNRS / Université Lyon 1).

Published on January 16, 2009 in the journal Plos One, their work confirms that olfactory preferences are not solely determined by experience or culture, but also by the structure of the odorant molecule. It will undoubtedly enable a clearer understanding of the neuronal mechanisms coding for olfactory perception. More immediately, it may be possible to predict human olfactory preferences based on those observed in the mouse.

In humans, odors strongly influence numerous compartments of daily living, such as sexual activity, social relations or food intake. Some are pleasant, others unpleasant, and induce attraction or repulsion, respectively. This positive or negative hedonic value of an odor is very markedly affected by the experience and culture of the individual. For example, if we consider camembert cheese, its odor attracts many French people but may be repulsive to an individual from another culture.

And what if olfactory preferences involved an innate characteristic? They would then be dictated by the chemical structure and physical properties (1) of the odorant molecule. To answer this question, Nathalie Mandairon and Moustafa Bensafi, CNRS scientists in Anne Didier’s team in the “Neurosciences sensorielles, comportement, cognition” laboratory measured the olfactory preferences of humans and mice in response to a series of odors (2). And indeed, although the odor “value” is predetermined by the structure of the odorant molecule, the latter still needs to contain information that will induce choice. If this is the case, then humans and mice faced with the same odor should react in the same way.

In mice, the researchers used the time spent by the animal in exploring a given odor as their index of preference. The human subjects were asked to reach their decision and attribute a “score” ranging from 1 to 9, from the most unpleasant to the most pleasant. At the same time, the duration of sniffing, which tended to be longer when the odor was more pleasant, was also recorded.